Апелирам към бизнесмените да не плащат рушвети, а да търсят

...
 
Апелирам към бизнесмените да не плащат рушвети, а да търсят
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Апелирам към бизнесмените да не плащат рушвети, а да търсят правдата

 

„ Апелирам към предприемачите да не заплащат рушвети, а да търсят правдата.През годините сме имали доста случаи, аналогични на аферата „ Нотариуса ”. Може би това е един от най-съществените проблеми, с които страната ни не може да се оправи. “ Това сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов.

„ Министерството на стопанската система нерядко има сходни проблеми – нарушавания, установени от Сметната палата и АДФ, за които Прокуратурата не образува досъдебно произвеждане. “

Той увери, че вратите на ведомството са отворени за всички жители, които са станали обект на принуда.

„ Проблемите ще се решат единствено с доста задълбочена промяна. Единственото, което може да създадем, е да апелираме пред съда ”, разясни Богданов.

По думите му България е попаднала в сивия лист за пране на пари, тъй като нямаме ефикасни санкции за злоупотреби. Според него, в случай че не се оправим, доста бизнеси ще се отдръпват от страната ни.

„ Защо България е за следващ път пета в листата за нарушение на интелектуалната благосъстоятелност? След като законите са признати, имаме ясни механизми, имаме образование на специалисти, само че нямаме дейно следствие. Все още не можем да се оправим с промяната в правосъдната система и в прокуратурата. Ако не го създадем в незабавен порядък, ще забележим бизнеси да се отдръпват от България. Решението не е да се заплащат рушвети ”, безапелационен е той.

По думите му България е попаднала в сивия лист за пране на пари, тъй като нямаме ефикасни санкции за злоупотреби.

„ Заплатите са три пъти повече от инфлацията като растеж. Но има дисбаланс в другите региони в България. Трябва да поставяме повече старания да развиваме регионите, които да „ догонват ” другите, като да вземем за пример тези в Северозападна България ”, добави той.

Апелирам към предприемачите да не заплащат рушвети

„ Трябва да мислим по какъв начин страната да се развива в вярна посока, без значение кой е на първи или втори ред. Ние в МИИ обявихме партньорство с Антикорупционния фонд, с цел да стигнем до действителни решения и да се задават повече въпроси ”, сподели още Богданов.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР